Привіт кримській "няші": в Україні прийняли рішення щодо виборів у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Привіт кримській "няші": в Україні прийняли рішення щодо виборів у Криму

Привіт кримській "няші": в Україні прийняли рішення щодо виборів у Криму
Джерело:  ark.gp.gov.ua

Прокуратура АР Крим має намір притягнути до кримінальної відповідальності новообраних "депутатів" Держдуми РФ", які балотувалися на окупованому півострові.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Криму.
У повідомленні наголошується, що на території Криму поширюється дія законів і Конституції України, тому вибори в Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації VII скликання є незаконними.
"Такі дії свідчать про спробу легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із зазначеного регіону в російський парламент і фактично є продовженням дій, спрямованих на зазіхання на суверенітет України", - зазначають в прес-службі прокуратури АР Крим.
На офіційному сайті Центральної виборчої комісії РФ наголошується, що в Держдуму в окупованому Криму обрані зі списку партії "Єдина Росія" Руслан Бельбек, Наталя Поклонська і ряд інших депутатів. Крім того, кілька політиків обрані в одномандатних округах.
"За цим фактом прокуратурою АР Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.111 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, вибори до Держдуми РФ відбулися 18 вересня.
Як повідомляв ONLINE.UA, Поклонська вже написала заяву про відставку з посади "прокурора" Криму. Тепер вона буде курирувати комісію з контролю за достовірністю декларування доходів депутатів в Держдумі РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?