Ім'я Савченко пов'язали з незвичайним способом війни Росії з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Ім'я Савченко пов'язали з незвичайним способом війни Росії з Україною

Ім'я Савченко пов'язали з незвичайним способом війни Росії з Україною
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що "закон Савченко" став ефективним елементом гібридної війни Росії проти України, оскільки помітно погіршив криміногенну ситуацію в країні.
Про це Магда написав у своїй статті для ONLINE.UA.
Нагадаємо, що в кінці минулого року нардеп Надія Савченко, яка на той момент перебувала в російській в'язниці, розробила свій перший законопроект, який був схвалений Радою, набув чинності 24 грудня 2015 року та був названий "законом Савченко". Він передбачає зарахування терміну попереднього ув'язнення в строк відбування покарання за схемою, згідно з якою один день в слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів у в'язниці. Як наслідок, багато злочинців вийшли на свободу раніше належного терміну.
"Як показав розвиток подій, самій Надії цей закон не став в нагоді, оскільки її обміняли на двох російських ГРУшників. Зате для громадян, що переступають в Україні закон, ця ініціатива стала справжнім подарунком, причому скористатися нею мають право дві третини з 70 тисяч українських в'язнів. Більш того - деякі фігуранти гучних кримінальних справ завдяки "закону Савченко" вже опинилися на волі. Серед них - суддя-колядник Ігор Зварич, який випустив тритомник своїх спогадів, "Доктор Пі" Андрій Слюсарчук, який оперував і "лікував" довірливих людей без наявності медичної освіти, депутат-вбивця Віктор Лозинський, організатор афери "Еліта-Центру" Олександр Шахов", - зазначив Магда.
"Ці персонажі, які отримали широку популярність, - лише вершина айсберга, оскільки з-за ґрат вийшли сотні небезпечних злочинців. А деякі, знову зробивши злочин, встигли повернутися в місця позбавлення волі", - додав він.
За його словами, тепер депутати повинні виправити цю помилку і скасувати дію закону, який служить ефективним засобом в гібридній війні Росії з Україною.
"Сьогодні можна визнати, що "закон Савченко" на повірку виявився ефективним елементом гібридної війни проти України, що погіршив криміногенну ситуацію і негативно вплинув на авторитет депутатського корпусу. Тому не варто забувати, що шлях до перемог починається з уміння визнавати свої поразки і виправляти допущені помилки", - написав політолог.
Повний текст статті читайте на ONLINE.UA: Закон Савченко: несподіваний спосіб війни проти України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?