Порошенко прибрав з українських законів некоректне позначення людей
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прибрав з українських законів некоректне позначення людей

Порошенко прибрав з українських законів некоректне позначення людей
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко затвердив внесення змін до закону про людей з інвалідністю, згідно з якими формулювання змінене з "інвалід" на "особа з інвалідністю".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.
Закон №1490-VIII «Про внесення зміни до Закону України« Про ратифікацію Конвенції про права інвалідів і Факультативного протоколу до неї» був проголосований у Верховній Раді України 7 вересня і передбачає внесення зміни в український переклад Конвенції.
Так, термін "інвалід" замінять на "особа з інвалідністю", в результаті чого національна версія документа буде відповідати тексту Конвенції англійською мовою.
Реалізація законопроекту проходить в рамках приведення українського законодавства, що стосується осіб з інвалідністю, у відповідність зі світовими стандартами коректного позначення таких осіб.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко підписав закон про фінансове забезпечення сімей українських військовослужбовців, що потрапили в полон в ході бойових дій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?