Аваков прокоментував скандальну ідею про повноваження поліції
Категорія
Події
Дата публікації

Аваков прокоментував скандальну ідею про повноваження поліції

Аваков прокоментував скандальну ідею про повноваження поліції

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував свою ідею про впровадження в Україні "презумпції правоти" поліцейского.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Презумпція правоти поліцейського наступна: Якщо поліцейський зупинив машину і каже "руки на кермо" або "пред'явіть документи", то у відповідь він повинен чути не "пішов ти", а бачити підпорядкування. А якщо не підкоряється, поліцейський застосовує заходи адекватні закону. У тому числі застосування електрошокера і вогнепальної зброї", - розповів міністр, підкресливши, що пропоновані законодавчі зміни не обмежують права громадян.
Він також прокоментував реакцію громадськості на ідею про "презумпцію правоти". Зокрема, Аваков відповів на те, що в мережі порівняли його нинішні висловлювання з його ж реакцією на "закони 16-го січня" в 2014 році.


"Я хочу, щоб мене правильно зрозуміли, а не піддавали професійно зрежисованому тролінгу. Я людина досить стійка до тролінга. Мені смішно бачити публікації з власного Фейсбуку, яких не існувало. У нас є кіберполіція, яка дивиться, як це з'являється. Головні меседжі йдуть з Російської Федерації", - сказав Аваков.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що готує спільно з Міністерством внутрішніх справ ряд змін, які посилять закон України про Національну поліцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?