Помилка росіян: в РФ кажуть, що люди Путіна хотіли збити інший літак
Категорія
Світ
Дата публікації

Помилка росіян: в РФ кажуть, що люди Путіна хотіли збити інший літак

Помилка росіян: в РФ кажуть, що люди Путіна хотіли збити інший літак
Джерело:  online.ua

Російський політолог Андрій Піонтковський, коментуючи звіт розслідування міжнародної слідчої групи про загибель МН17 на Донбасі, заявив, що метою російських військових насправді міг бути пасажирський літак "Аерофлоту" .
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Професіонали такого класу не могли помилитися, вони розуміли, що на такій висоті йде не український військовий штурмовик, а цивільний літак. Хоча вони, мабуть, і зробили помилку. На мій погляд, вони переплутали літаки. Звичайно, це не питання компетенції слідства - визначати мотиви. Але, на мій погляд, збивання пасажирського літака було сценарієм для своєрідного Гляйвіца (провокація нацистської Німеччини для створення приводу нападу на Польщу в 1939 році, з чого почалася Друга світова війна, - ONLINE.UA). Хотіли збити пасажирський літак "Аерофлоту ", щоб отримати можливість для великої військової кампанії проти України", - сказав Піонтковський.
За його словами, через помилки російських військових керівництво Росії розгубилося.
"Тому була така дивна реакція Москви. Вночі був зібраний аналог Політбюро - Рада нацбезпеки. А чому? На іноземній території був збитий іноземний літак, де не було громадян РФ. Вночі зібрали Раду нацбезпеки, була хвилина мовчання. Цього не зробили щодо пасажирів російського літака, збитого над Єгиптом. Путін чомусь дзвонить Обамі і каже в стилі: це не я! Вони були розгублені, щось пішло не так. це не так - збили не літак "Аерофлоту", а малайзійський", - зазначив політолог.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Це страшний удар по пропаганді Путіна - Андрій Піонтковський про гучний звіт щодо Boeing на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?