Трамп зробив нову скандальну заяву про Росію, бойовиків і збитий на Донбасі Boeing
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп зробив нову скандальну заяву про Росію, бойовиків і збитий на Донбасі Boeing

Трамп зробив нову скандальну заяву про Росію, бойовиків і збитий на Донбасі Boeing
Джерело:  online.ua

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що не вірить в  провину Росії і президента РФ Володимира Путіна в загибелі Boeing 777 рейсу MH17, збитому на Донбасі в 2014 році, незважаючи на представлені докази.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.


"Сталася жахлива річ", - заявив Трамп. "Це огидно і ганебно, але Путін і Росія стверджують, що не робили цього (не збивати Boeing - Ред.), інша сторона стверджує, що вони це зробили. Ніхто до ладу не знає, хто це зробив. Ймовірно, Путіну відомо, хто це зробив. Можливо, це була Росія, але вони повністю заперечують ", - продовжив Трамп.


Відповідаючи на питання агентства, Трамп також підкреслив, що уряд США стверджує, ніби наявні дані вказують на винність Росії.


Свою заяву Трамп зробив в контексті відповіді на прохання прокоментувати нову доповідь голландських слідчих, в якій стверджується, що рейс Malaysia Airlines МН17 був збитий з ракети російського виробництва. Трампа попросили розповісти, що він буде робити на посаді президента США, щоб притягнути Росію до відповідальності.


У розвідці США при цьому визначилися з упевненістю в тому, що авіалайнер був збитий з російської ракети, запущеної з території, контрольованої проросійськими сепаратистами на Донбасі.


"Вони кажуть, що це не вони (не Росія збила Boeing 777 - Ред.)", - сказав Трамп.


"Можливо, це було їх зброя, але вони не використовували її, не стріляли, вони навіть сказали, що інша сторона стріляла з метою звинуватити їх. Я хочу бути чесними з вами, ви ніколи не можете бути впевнені напевно», - додав Трамп.


"Ого! Не треба й дебати", - прокоментував у своєму Facebook заяву Трампа керівник робочої групи з питань безпеки в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.


Відзначимо, на недавніх дебатах з кандидатом від Демократичної партії Хілларі Клінтон Трамп зазнав розгромної поразки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський політолог Андрій Піонтковський пояснив, як звіт міжнародної слідчої групи про загибель МН17 на Донбасі вдарить по російській пропаганді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?