Боюся за американських солдатів: у Обами розгорілася серйозна суперечка з Конгресом
Категорія
Світ
Дата публікації

Боюся за американських солдатів: у Обами розгорілася серйозна суперечка з Конгресом

Боюся за американських солдатів: у Обами розгорілася серйозна суперечка з Конгресом
Джерело:  online.ua

Президент США  Барак Обама  заявив про те, що рішення Конгресу США про скасування президентського вето, накладеного на законопроект, що дозволяє сім'ям загиблих при терактах 11 вересня подавати судові позови проти Саудівської Аравії як держави, є помилкою, так як США необхідно побоюватися за життя американських солдатів по всьому світу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.


За словами Обами, в разі вступу закону в силу, потрібно буде побоюватися дій щодо американських військовослужбовців.


Американський лідер також підкреслив, що розуміє причину рішення Конгресу, так як, за його словами, жителі Америки досі не оговталися від травм 11 вересня.


"Але проблема в тому, що, якщо ми знищимо поняття судового імунітету держав, то у відношенні наших військовослужбовців по всьому світу теж можуть бути зроблені відповідні дії", - сказав Обама.


Він також підкреслив, що його побоювання не мають відношення безпосередньо до Саудівської Аравії або до сімей постраждалих під час терактів 11 вересня.


За словами американського президента, він не хоче, щоб США "раптово зазнали переслідувань за всю ту роботу", яку вони виконують в світі.


Раніше Конгрес США скасував вето Обами на закон про позови до Саудівської Аравії через теракти 11 вересня.


Як повідомляв ONLINE.UA,  11 вересня 2016 року відбулася 15 річниця теракту в США, який забрав життя майже 3 тисяч осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?