Бойовики ДНР зібрали в Донецьку море бойової техніки: з'явилися нові фото
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР зібрали в Донецьку море бойової техніки: з'явилися нові фото

Бойовики ДНР зібрали в Донецьку море бойової техніки: з'явилися нові фото
Джерело:  InformNapalm

В одному з районів окупованого Донецька, на відстані близько 15-17 км від лінії розмежування, аеророзвідка зафіксувала чергове велике скупчення техніки і важкого озброєння бойовиків ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.
Повідомляється, що волонтерська аеророзвідка передала ексклюзивні знімки, в ході аналізу яких встановлено, що в розташуванні бойовиків знаходиться велике скупчення озброєнь. Крім автомобільної техніки, тягачів МАЗ-537, БМП, КШМ і МТ-ЛБ виявлено понад 20 одиниць танків Т-64БВ і Т-72Б різних модифікацій (калібр 125 мм), а також, як мінімум, 2 одиниці САУ 2С1 «Гвоздика» ( калібр 122 мм). Координати: 47.9583438, 37.8532007.
"На основі даних інсайдерів з HUMINT-мережі InformNapalm також встановлено, що в зазначеному районі дислокується так звана 5 окрема мотострілецька бригада (омсбр) 1 Армійського корпусу (АК). Командир бригади носить позивний «Кремінь», - йдеться в повідомленні.
На сайті Головного управління розвідки Міноборони України розкрита деталізована інформація про те, що під позивним «Кремінь» ховається полковник ЗС РФ Каплій Ігор Григорович, який раніше проходив службу на командних посадах в Повітряно-десантних військах ЗС РФ. До відрядження на Донбас він обіймав посади командира 51-го парашутно-десантного полку (м. Тула, РФ) і начальника 242 навчального центру підготовки молодших спеціалістів (м. Омск, РФ).
Виходячи з отриманих знімків, експерти роблять висновок, що російська сторона курирує процес поставок техніки і в порушення Мінських домовленостей продовжує насичувати і розміщувати на окупованих територіях важке озброєння. Крім того, в складі бойовиків на командних посадах є кадрові російські офіцери.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше волонтери організації Informnapalm підготували відеографіку 33 типів російського озброєння і техніки на Донбасі.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?