Позачергове засідання Ради перетворилося на день провалів
Категорія
Політика
Дата публікації

Позачергове засідання Ради перетворилося на день провалів

Позачергове засідання Ради перетворилося на день провалів

Верховна Рада України

розпочала засідання 29 вересня з провального голосування: депутати не підтримали проект постанови про звільнення судді Наталії Овчаренко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


Цим проектом постанови передбачалося, відповідно до пункту 5 частини 5 статті 126 Конституції України, звільнити Наталю Овчаренко з посади судді Кіровського районного суду Дніпра за порушення присяги.


За цей проект постанови проголосували 160 народних депутатів з 283, зареєстрованих в сесійній залі. Зокрема, від "Опозиційного блоку" і групи "Відродження" жоден депутат не проголосував на підтримку проекту постанови, а від групи "Воля народу" проголосували тільки два депутати, від фракції Радикальної партії - один.


Самої Овчаренко під час розгляду питання в сесійній залі не було.


Крім того, Рада не змогла звільнити суддю Олега Ходасевича (Кіровський районний суд Дніпра) і суддю Апеляційного суду АР Крим Олександра Пироженка.




За звільнення Ходасевича проголосував 191 нардеп з 266 необхідних. За звільнення Пироженка - 133 нардепи з 266.


Пироженко присутній на засіданні парламенту. В ході виступу він заявив, що ніякого відношення до засудження активістів Майдану не має, а подання на звільнення за порушення присяги було подано попереднім складом Вищої ради юстиції.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні, скликаному на прохання президента України Петра Порошенка, розглядає питання про звільнення близько 30 суддів

за порушення присяги.


Раніше

Порошенко вніс на розгляд парламенту законопроект "Про Вищу раду правосуддя"

і визначив його як невідкладний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?