Ізраїль зажадав закрити один із телеканалів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ізраїль зажадав закрити один із телеканалів в Україні

Ізраїль зажадав закрити один із телеканалів в Україні

Посольство Ізраїлю в Україні передало Міністерству закордонних справ ноту з вимогою закрити телеканал "Планета" за антисемітизм і пропаганду ксенофобії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацради з питань телерадіомовлення.
Посольство Ізраїлю в Україні передало МЗС ноту щодо змісту передач телерадіокомпанії "Планета", яка, на думку ізраїльської сторони, пропагує ксенофобію й антисемітизм. Зокрема, Ізраїль вимагає звернутися до компетентних органів з цього питання.
У Нацраді повідомили, що за результатами перевірки телеканалу був зафіксований ряд порушень, зокрема, пропаганда винятковості, переваги або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, і оголосили попередження.
"Факти поширення каналом мови ворожнечі особливо в період вшанування 75-х роковин трагедії Бабиного Яру є особливо обурливими і цинічними", - йдеться в повідомленні.
У Нацраді відзначили, що в липні мовнику було винесено ще одне попередження, а в червні регулятор звернувся до суду, щоб анулювати ліцензію.
"Судовий розгляд за позовом Національної ради триває досі, а мовник тим часом і далі грубо порушує умови ліцензії та вимоги чинного законодавства", - йдеться в повідомленні регулятора.
У вересні Нацрада звернулася до СБУ та МВС з проханням вжити заходів впливу до телекомпанії, зараз МВС вивчає матеріали телекомпанії. Також повідомляється, що телеканал має юридичну адресу в Києві, проте мовлення йде з території Криму.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення в період з 15 серпня по 11 вересня провела моніторинг дотримання українськими телеканалами законодавства про кінематографію і зафіксувала, що глядачам показують п'ять заборонених російських фільмів і один серіал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?