Росіяни на окупованому Донбасі "тренуються" на зеках
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни на окупованому Донбасі "тренуються" на зеках

Росіяни на окупованому Донбасі "тренуються" на зеках
Джерело:  online.ua

У в'язницях на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, де утримуються засуджені ще до початку війни на Донбасі українські громадяни, на ув'язнених «тренується» російський спецназ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Думская.net.
За словами джерел видання, на окупованому Донбасі не дотримуються українські закони, а «адміністрація» в'язниць відверто глумиться над проханнями ув'язнених передати їх законній українській владі.
«Багато хто з нас давно повинні були звільнитися за законом Савченко і незаконно перебувають за гратами», - розповів виданню один з мешканців колонії №19 в Мамушеві (до перейменування - Красний Луч).
«Але тут не діють українські закони, і адміністрація відверто глумиться над проханнями передати нас українській владі. У Києві про нас теж забули - ми і наші родичі неодноразово зверталися в пенітенціарну службу України з проханнями забрати нас звідси», - заявив співрозмовник видання.
«Всі, хто отримав вирок за українськими законами, а таких дуже багато, більше шестисот чоловік по різних зонах в Донецькій і Луганській областях, хочуть відбувати покарання в Україні. З простої причини - тут до зеків ставляться як до людського шлаку, харчування - дуже погане, порожня недоварена каша і баланда з гнилою капустою», - продовжило джерело ЗМІ.
«Так звана адміністрація постійно провокує нас на конфлікт. Хто не погоджується працювати, садять в карцер і дико б'ють. Але це ще не все - часто весь контингент ув'язнених потрапляє під «молотки» ні за що: іноді в колонію приїжджає російський спецназ - просто «потренуватися», - розповів виданню інший неназваний співрозмовник.
«Ці візити відбуваються без приводу - ніяких хвилювань в зоні немає. Причому на нас відпрацьовують прийоми не тільки спецназівці внутрішніх військ. На «тренування» в колонії заїжджають абсолютно різні види спецназу - ми для них перетворилися на полігон і піддослідних для відпрацювання психологічних і фізичних прийомів придушення полонених», - продовжив співрозмовник видання.
«Спецназ ГРУ РФ був уже три рази. У минулому році - в жовтні і грудні. Ламали ребра, виганяли на мороз, роздягали догола і били палицями, ногами і руками. Всі кричали від болю, але ніхто не чув і чути не хотів. Цього року росіяни приїхали в травні, все повторилося», - додало джерело ЗМІ.
За його словами, деяких ув'язнених били прямо в камерах, знімали з рук годинника і з шиї ланцюжка, забирали речі і взуття.
«Коли ми звернулися до адміністрації з питанням, за що нас б'ють, то почули відповідь: «Для вас настали важкі часи, і так буде завжди!» Скаржитися нікому, зона перетворилася на подобу військової в'язниці - муштра і паличний режим. Ув'язнені бояться говорити і кому-небудь скаржитися, всі залякані», - розповів співрозмовник видання.
При цьому на офіційний журналістський запит до Державної пенітенціарної служби України Думская.net ніхто не відповів. Видання також зазначає, що поки в Україні не існує законних механізмів повернення засуджених громадян з Донбасу, адже бойовики законам не підкоряються.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що на Донбасі збільшилася кількість російських військових, які відмовляються брати участь в бойових діях в рядах бойовиків ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?