Ватажок ДНР зробив безглузду заяву щодо загибелі MH17
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ДНР зробив безглузду заяву щодо загибелі MH17

Ватажок ДНР зробив безглузду заяву щодо загибелі MH17
Джерело:  РІА Новини

Ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заявив, що відповідальність за катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі лежить на Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
У своїй безглуздій заяві ватажок бойовиків ДНР зазначив, що вина України не тільки в тому, що вона нібито "збила" Боїнг, але і в тому, що дозволила пасажирському лайнеру політ.
«Ми Боїнг не збивали. Вся відповідальність - на Україні, і за скоєне, і за те, що дозволили політ», - сказав Захарченко.
Як відомо, міжнародна слідча група вже встановила, що зенітний комплекс «Бук», який збив малайзійський Боїнг, був спочатку доставлений в Україну з Росії, а після катастрофи вивезений назад. Глава департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен заявив, що запуск ракети був здійснений з поля ферми біля села Первомайське, яке знаходилося під контролем бойовиків ДНР.
Заява Захарченка про те, що бойовики ДНР не збивати Боїнг також є брехнею, адже в день катастрофи літака вони хвалилися знищенням лайнера, який спочатку назвали літаком Військово-повітряних сил України.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ГПУ заявили, що міжнародна комісія з розслідування загибелі рейсу MH17 на Донбасі оприлюднила лише 3% матеріалів, які є у неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?