У Раді звільнені вже 26 суддів, нардепи скандалять: з'явилися відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді звільнені вже 26 суддів, нардепи скандалять: з'явилися відео

У Раді звільнені вже 26 суддів, нардепи скандалять: з'явилися відео
Джерело:  online.ua

Народні депутати під час позачергового засідання Верховної Ради

проголосували за відставку 26 суддів, в тому числі тих, хто виносив неправосудні рішення щодо активістів Євромайдану в 2013-2014 роках, при цьому в парламентському залі не вщухають суперечки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

112 Україна

».


Відзначається, що ряд депутатів відмовилися голосувати за звільнення ряду суддів, при цьому лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів закликав не звалювати на фракцію відповідальність за неголосування депутатів.


"Не називаючи прізвищ, а тільки цифри: "Самопоміч" 26 (присутні в залі, - Ред.), а голосують 23, "Батьківщина" - 21, а голосує 14, Ляшко (Радикальна партія - Ред.) - 21, а голосують 17, "Народний фронт" 81, голосують 58. Якби хоча б третина ваших депутатів проголосувала... Нічого перекладати на БПП, це, щонайменше, нечесно", - заявив Гринів.


При цьому раніше на адресу Гриніва з критикою обрушився лідер Радикальної партії Олег Ляшко.


"Я звертаюся до колеги, лідера фракції БПП Гриніва. Ви говорите, що ви не голосуєте за звільнення суддів тому, що вони десь 200 грн не так заробили, або розглянули справу. А скажіть, будь ласка, а судді Апеляційного суду міста Києва... за їх звільнення ви чому не голосуєте?», - сказав Ляшко.


«Ці судді розглядали майданівські справи, вони залишали в силі рішення районних судів і людей "по бєспрєдєлу" тримали в тюрмах... Ви не голосуєте за звільнення судді Демидівської, яка посадила людину в тюрму без розгляду її справи, чому?" - додав Ляшко.


Він також звинуватив всю фракцію БПП в неповазі до президента і презирстві до українців.


"Я звертаюся до шановних колег БПП: як треба не любити і зневажати українців, власного президента, самих себе, український парламент, щоб так його принижувати. Вся країна бачить, що ваші картки: були голоси, а тепер немає, і на всю країну ми по 20-30 разів голосуємо. Це приниження кожного українця, який ходив на вибори, вибираючи ті чи інші сили, тому що розраховували, що політики будуть чесними, справедливими, що політики будуть захищати українців, а ви захищаєте мафію", - заявив Ляшко.


Відзначимо, 29 вересня Рада має намір звільнити 34 судді, які порушили присягу. Поки Рада змогла звільнити 26 суддів, ще на звільнення 7 суддів наразі голосів не вистачає. У сесійній залі в ВР звучать крики "Ганьба".





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Рада не змогла звільнити суддів Наталію Овчаренко, Олега Ходасевича (Кіровський районний суд Дніпра) і суддю Апеляційного суду АР Крим Олександра Пироженка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?