Рідні загиблих в MH17 розповіли, кого звинувачують в ударі по Boeing
Категорія
Світ
Дата публікації

Рідні загиблих в MH17 розповіли, кого звинувачують в ударі по Boeing

Рідні загиблих в MH17 розповіли, кого звинувачують в ударі по Boeing
Джерело:  Нова газета

Родичі жертв авіакатастрофи малайзійського Боїнга на Донбасі, які прибули на презентацію доповіді про загибель борта MH17 в Нідерланди, розповіли, кого вважають винуватцем трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новую газету.


"До цієї трагедії Голландія була схожа на такий рай, де насильство було зведено до мінімуму, де були неможливі ні теракти, ні істотні соціальні потрясіння... І раптом відбувається трагедія, яка перевертає все з ніг на голову... Звичайно, дуже і дуже багато голландців після катастрофи були схильні звинувачувати Росію. І продовжують звинувачувати. Але ми можемо помилятися, тому всі чекають, коли розслідування доказово назве реальних винних - тих, хто натискав кнопку, хто віддавав наказ, хто врешті-решт приховував і продовжує приховувати правду. Багато сперечаються в тому числі про особисту відповідальність Путіна. Він несе відповідальність за свою агресивну політику", - сказав професор політологічної кафедри Тільбургского університету

Габріель ван ден Брінк

, який втратив в катастрофі колегу і найближчого друга.


За його словами, в Нідерландах не звинувачують всіх росіян в автокатастрофі, розділяючи відповідальність влади і простих людей.


"Я розумію, чому російська влада відмовляється від участі в міжнародному розслідуванні. З одного боку - так, нерозумно брати участь, коли всі навколо покладають провину на тебе. Але з іншого боку - якщо ти чистий і тобі нема чого приховувати, піди і доведи! Звичайно, при цьому ніхто з нас не покладає колективну відповідальність на всю країну, на всіх російських людей. У нас прийнято розділяти відповідальність влади і простих людей", - додає він.



Ханс де Борст

, який втратив у катастрофі 17-річну дочку, зазначив, що родичі загиблих не сумнівалися, що літак збили бойовики.


"Я відчуваю полегшення, тому що слідство зробило важливий крок. Ми наблизилися до встановлення істини. Великий крок - це докази причетності Росії до краху. Ні для кого з нас, родичів, не стало сюрпризом, що запуск був проведений сепаратистами з «Бука», але те, що цей «Бук» був російським, відкриває абсолютно нову перспективу для кримінального розслідування", - сказав він.


Піт Плюг

, чий брат і його дружина були на борту Боїнга, і який входить до складу координаційної ради родичів загиблих у катастрофі МН17, сказав, що

слідчі ще не розкрили всю наявну у них інформацію

.


"Ми всі ще багато чого не знаємо. Вважаю, слідчі не хочуть розкривати всієї інформації, щоб не нашкодити можливих свідків, які ще з'являться, і ще вони не хочуть остаточно псувати відносин з Росією. Але ми знаємо, що це був російський «Бук», його привезли з Росії, ми знаємо, звідки його запускали. Ми знаємо, що на тій території були проросійські сепаратисти. Але ось кілька днів тому в Москві заявили знову, що літак збили українці і навіть пред'явили дані з радарів. Я не знаю, як це сприймати. Де ви були всі ці два роки зі своїм радаром?".


Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок бойовиків ДНР

Олександр Захарченко заявив, що відповідальність за катастрофу малайзійського Боїнга на Донбасі лежить на Україні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?