Історія зі "шпигунською технікою" з Японії в Україні підірвала соцмережі
Категорія
Україна
Дата публікації

Історія зі "шпигунською технікою" з Японії в Україні підірвала соцмережі

Історія зі "шпигунською технікою" з Японії в Україні підірвала соцмережі
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер Роман Синіцин викликав бурхливу реакцію користувачів мережі розповіддю про заборону Службою безпеки України корисного медичного обладнання з Японії через "шпигунство" .
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook блогера.
Синіцин розповів, що в квітні 2016 року з Японії передали кілька ендоскопів на суму в 10 млн євро в рамках допомоги. Він зазначив, що ендоскопи дуже корисні для діагностики та лікування порожнистих внутрішніх органів (стравоходу, шлунка, бронхів, сечового міхура, нирок, органів слуху, жіночих статевих органів, дванадцятипалої кишки), черевної й інших порожнин тіла людини. Для зручності діагностики ендоскопи оснащені чутливою ​​мініатюрною камерою.
"Ендоскопи заарештувала СБУ. На директора представництва компанії було заведено кримінальну справу. СТЗ - спеціальний технічний засіб. Вирішили в СБУ. Не можна. Ну да. Ендоскопом можна шпигувати ж. Підглядати за кимось. Ситуацію розрулили вручну після Ноти Японського посольства. У перекладі з дипломатичної мови там було написано: "Ви ох**ли там бл**ь?", - написав він.
"Таких абсурдних історій десятки. І сотні неабсурдних і цілком уже буденних історій, коли людям давали умовні терміни або виставляли на бабки конкретні слідчі конкретних управлінь СБУ. За мініатюрні камери для домофонів. За GPS трекер. За брелоки з функцією запису голосу та відео. За різні такі китайські штуки по $9,99 з Alibaba", - додав Синіцин.
Інші користувачі мережі обурилися таким станом справ. Так Олексій Рудь написав: "А деякі 3 роки в СІЗО просиділи за таку х***ю".
Vladislav Kramarenko: "Бачу, як працівник СБУ за допомогою ендоскопа в кремлі знімає відео...".
Julia Stefanovskaya: "Японській компанії треба було взяти висновок СБУ для оформлення товару, і їй би його надали, проаналізувавши технічний опис ендоскопа. Інша справа, орган, який його видає, укр науководослідний інститут спецтехніки та наукових експертиз, згідно із законом має 30 днів на відповідь. Там бюрократія страшна. І друге питання, чому в митному кодексі цього висновку потребує половина продукції?".

Роман Шрайк: "Страшно подумати, що почнеться, коли в СБУ дізнаються, що в смартфонах є камера і диктофон".
Київський блогер Антон Ходза: "Шпигунський пристрій для стеження за бактеріями в шлунку".

Андрій Копецький: "Для стеження за внутрішніми органами!".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Роман Синіцин розповідав про колишнього главу ДАІ Києва і України, який спалив автомобіль волонтера, а також побив його.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?