Обама і Меркель знайшли жорстке слово для опису дій Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама і Меркель знайшли жорстке слово для опису дій Росії

Обама і Меркель знайшли жорстке слово для опису дій Росії

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили дії Росії в Україні і Сирії, назвавши авіаудари російських військ по Алеппо "варварськими".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
29 вересня лідери двох країн провели телефонну розмову, під час якої йшлося про зовнішню політику Росії, зокрема в контексті збройних конфліктів у світі.
«Президент Обама говорив сьогодні по телефону з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про ситуацію в Україні та Сирії. Що стосується України, президент Обама висловив рішучу підтримку зусиль щодо «нормандської групи» на чолі з Німеччиною і Францією з просування швидкого і повного виконання Мінських угод», - йдеться в повідомленні Адміністрації президента США.
Обама і Меркель закликали сторони конфлікту продовжувати поважати угоду про припинення вогню, почати відведення сил уздовж лінії зіткнення якомога швидше і надати міжнародним спостерігачам безперешкодний доступ до всієї зоні конфлікту.
Лідери США і Німеччини також рішуче засудили авіаудари російських військ і сирійського режиму Асада по густонаселених східних районах Алеппо, назвавши їх «варварськими».
«Росія і сирійський режим несуть особливу відповідальність за припинення бойових дій в Сирії і надання доступу до гуманітарної допомоги від ООН в оточені і важкодоступні райони Сирії», - наголошується в заяві Білого дому.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше постійний представник США в ООН Саманта Пауер назвала дії Росії в Сирії "варварством".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?