На Донбасі багато патріотів, які розповідають про пересування сепаратистів - боєць АТО
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі багато патріотів, які розповідають про пересування сепаратистів - боєць АТО

На Донбасі багато патріотів, які розповідають про пересування сепаратистів - боєць АТО
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі є багато патріотів України, які розповідають українським військовим про пересування техніки бойовиків так званих ДНР і ЛНР.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів боєць АТО Олексій Бережко, який брав участь в боях за донецький аеропорт в 2014-2015 роках.
«Адже чому зараз на промзоні (Авдіївській промзоні - Ред.) такі сильні бої? Тому що наші окружну перекрили. І сепарам тепер логістично через села їздити доводиться. А там - багато патріотів, які розповідають про пересування техніки. І вони це прекрасно розуміють», - розповів Бережко.
«Так само важливий стратегічно був і "Зеніт". Якби вони його зайняли - у них на прямому пострілі танків, гармат виявилися б всі термінали, всі будівлі, всі споруди аеропорту», - навів приклад Бережко.
Відзначимо, позиція сил АТО «Зеніт» розташована на території колишнього зенітно-ракетного дивізіону, в декількох кілометрах від села Спартак Донецької області, недалеко від зруйнованого терміналу Донецького міжнародного аеропорту.
Позиція «Зеніт» в 2014-2015 роках стала фактично мішенню для бойовиків, в результаті чого була сильно зруйнована. Вона має стратегічне значення, адже звідти відкривається дорога до Авдіївки, Опитного і Пісків.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Мы решили, что в Украине началась Третья мировая война - боец АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?