В одній з атак у бойовиків полягло більше 100 чоловік - військовий з АТО
Категорія
Події
Дата публікації

В одній з атак у бойовиків полягло більше 100 чоловік - військовий з АТО

В одній з атак у бойовиків полягло більше 100 чоловік - військовий з АТО
Джерело:  online.ua

Учасник АТО, "кіборг" Олексій Бережко, згадуючи бої за аеропорт Донецька, розповів про страшний штурм 22 січня 2015 року.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Одразу з двох сторін, зі "Спартака" і з Опитного, пішли дві колони. Купа танків, БТРів, техніки, людей... Нас до того моменту вже посилили 79-кою, 81-ю бригадою, 3-й СПН (полк спеціального призначення, - ONLINE.UA) прийшов до нас, група спецназу. Це ж тільки перші дві ротації нас там було 62 людини. У 2015 році була ще й рота 92-ї. А під кінець жовтня в 2014-му до нас перевели мінометників 79-ки і 3-й полк СПН. Хлопці говорили, що чули про "Зеніт" (позиція сил АТО, розташована на території колишнього зенітно-ракетного дивізіону, в декількох кілометрах від села Спартак - ONLINE.UA), але уявити не могли, наскільки тут все непросто", - сказав Бережко.
За його словами, ту атаку бойовиків не вдалося відбити без втрат: загинуло десять бійців АТО. "Але їм (бойовикам, - ONLINE.UA) не пощастило куди більше. З їхнього боку полягло в районі 100-120 осіб. Плюс - ми спалили купу техніки. Багато техніки, абсолютно цілої, вони самі покидали", - підкреслив він.
Бережко додав, що в атаці на них брали участь як бойовики ДНР, так і російські військові.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Ми вирішили, що в Україні почалася Третя світова війна - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?