Українців з новими паспортами "порадували" в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Українців з новими паспортами "порадували" в Білорусі

Українців з новими паспортами "порадували" в Білорусі
Джерело:  online.ua

Громадяни України не можуть потрапити в Білорусь за новими біометричними паспортами, що посвідчують особу, оскільки влада України поки не ініціювала процедуру визнання нового паспорта в Білорусі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Білоруський партизан».
Білоруські журналісти відзначають, що спроби перетнути кордон були зафіксовані в пропускному пункті «Мокрани» на білорусько-українському кордоні.
Внутрішній паспорт України паперового зразка дозволяє його власнику на підставі двосторонньої угоди про безвізовий режим між Білоруссю і Україною перетинати кордон, однак, згідно з тією ж угодою, новий український паспорт не може розглядатися як документ для пропуску через кордон.
«Коли мова йде про в'їзд в нашу країну, то порядок простий. Ми пояснюємо, що за новим паспортом перетнути державний кордон не можна. Для цього потрібен або закордонний, або внутрішній паспорт старого зразка. Найчастіше буває, що у людини, що пред'явила ID-карту, є і необхідні документи. Якщо ж їх немає, на жаль, доводиться розгортати людину додому», - заявив начальник відділення прикордонного контролю «Мокрани» Сергій Бишік.
Виїзд з Білорусі по біометричній карті для українців передбачає два адміністративних порушення, відповідно до білоруського законодавства: режиму державного кордону та законодавства про правове становище іноземних громадян і осіб без громадянства.
«І поки ніяких змін немає. Українська сторона досі не ініціювала процедуру про визнання даних нового паспорта в якості дійсного документа для перетину білоруського кордону», - прокоментував прес-секретар білоруського міністерства закордонних справ Дмитро Мирончик.
Відзначимо, в МЗС України заявляли, що зразки нового посвідчення особи громадян України були спрямовані до Мінська в грудні 2015 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, більш 660 тисяч біометричних паспортів було видано громадянам України в 2015 році, заявляв на засіданні парламенту екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?