Звіт про загибель MH17 вже вдарив по армії Путіна: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Звіт про загибель MH17 вже вдарив по армії Путіна: стали відомі деталі

Звіт про загибель MH17 вже вдарив по армії Путіна: стали відомі деталі

Після того, як міжнародна слідча група довела, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", ракетою якого був збитий малайзійський Боїнг на Донбасі 17 липня 2014 року, був доставлений з Росії, військовослужбовці російської армії відмовилися супроводжувати з РФ в Донецьку область бойові машини ЗРК "Стріла-10М3".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ розвідки Міноборони України.
"28 вересня під впливом оприлюднення світовими ЗМІ результатів розслідування міжнародної слідчої групи і доказів того, що пасажирський літак малайзійських авіаліній рейсу МН-17 був збитий російськими військовослужбовцями з установки ЗРК "Бук", навмисно переміщеної з території Росії на тимчасово окуповані території сходу України, зенітною ракетою 9М38, яка виробляється тільки в Росії, що призвело до загибелі 298 осіб, механіки-водії зенітно-ракетної батареї 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти Дмитро Заєць (рос.) і В'ячеслав Гончаров (рос.), під час перебування у службовому відрядженні в м. Ростов-на-Дону, відмовилися супроводжувати до місця постійної дислокації полку (Новоазовськ) відремонтовані бойові машини зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10М3", - йдеться в повідомленні.
Розвідка також повідомляє, що велика кількість російських військових відмовляється після відпусток повертатися воювати на Донбас.
"З огляду на поступове розуміння невідворотності покарання за військові злочини, в т.ч. співучасть у злочинних діях вищого військово-політичного керівництва Росії, зростає кількість військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ВС РФ, які відмовляються повертатися на тимчасово окуповані території сходу України після проведення відпусток (службових відряджень) в Росії і супроводжувати бойову техніку", - повідомили в головному управлінні розвідки.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Міноборони РФ заявили, що ніякі російські зенітно-ракетні комплекси, в тому числі "Бук", ніколи не перетинали кордон з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?