П'яний ДНРівець сам забрів у полон до українців: військовий поділився спогадами
Категорія
Події
Дата публікації

П'яний ДНРівець сам забрів у полон до українців: військовий поділився спогадами

П'яний ДНРівець сам забрів у полон до українців: військовий поділився спогадами
Джерело:  online.ua

Під час боїв за Донецький аеропорт п'яний представник так званої ДНР помилково забрів в полон до українських військових, переплутавши їх з бойовиками.
Про цю подію в інтерв'ю ONLINE.UA розповів боєць АТО, учасник оборони аеропорту Олексій Бережко.
"Один такий випадок був, коли ще була відкрита дорога, і з Донецька через "Спартак" в Авдіївку автобуси їздили. За деякий час до проїзду автобуса наша перестрілка з "Востоком" тимчасово припинялася. Автобус проїде ці 1,5 км від "Спартака" до ДАП - і знову перестрілка. Автобуси ці, "Богдани", завжди забиті їздили. Але коли ми дорогу пустили навколо своєї частини, щоб огляд робити - відразу кількість людей в рази зменшилася. Але то таке...", - почав свою розповідь боєць.
Він розповів, як українські військові зустріли машину бойовиків, один з яких встиг втекти.
"Коротше, в один із днів по цій же дорозі приїхала машина. Звідти вийшли два тіла - витягли біноклі, почали щось розглядати, фотографувати... Ми зробили попереджувальні постріли - не відреагували. І командир віддав наказ відкривати вогонь на ураження. В підсумку один з них втік, а другий залишився. Його дивом не зачепило. Наші його взяли під білі рученьки і повели через мінне поле. У нас там було мінне поле, яке і наші мінували, і до нас - купа не розірвалася всього. Його поставили: "Іди!"... І дійшов адже, що цікаво! Ніде нічого не вибухнуло", - згадує Бережко.
"А коли він дійшов до нас, виявилося, що переплутав нас з деенерівцями. І кричить (він ще напідпитку був серйозно так, за кермом): "Я ж за ДНР воював! Я ж свій, пацани!" Кричав-кричав, поки я не витримав і не показав йому, що у нас прапор висить український - він його навіть не помітив. Так він одразу протверезів. Два дні ми його протримали, а потім його 79-ка забрала", - сказав боєць.
Бойовик ДНР намагався переконати українських бійців, що він їхав на риболовлю.
"Говорив, що на рибалку їхав. А ми, коли на другий день пішли до кинутої ними машині, позбирали речі, які він повикидав - обгорілі стволи, сумки з камуфляжною формою. Ми коли цей камуфляж в бліндажі розгорнули - запах горілого пороху трохи з ніг не збив. Одяг дуже добре вбирає запах пороху після того, як людина, що його носила, стріляла хоча б день-два... Ну і пропалені місця на цьому камуфляжі - якраз там, де гільзи виходять", - розповів Бережко.
Більше читайте в інтерв'ю Олексія Бережка ONLINE.UA: Ми вирішили, що в Україні почалася Третя світова війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?