Кремлівська ганьба: посла Росії відчитали в Нідерландах
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремлівська ганьба: посла Росії відчитали в Нідерландах

Кремлівська ганьба: посла Росії відчитали в Нідерландах
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Нідерландів викликало «на килим» російського посла Олександра Шульгіна через критику на адресу країни в зв'язку з оприлюдненими 28 вересня результатами розслідування катастрофи малайзійського Boeing рейсу МН17, збитого на Донбасі в 2014 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RTL Nieuws.
"Росія повинна поважати представлені результати, адже були представлені переконливі докази, а не висловлювати сумніви", - сказав глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.
Раніше спікер МЗС Росії Марія Захарова і російське міністерство оборони поставили під сумнів якість розслідування катастрофи Boeing і його незалежність.
Кундерс, відзначає видання, дав зрозуміти російському послу, що така критика неприйнятна.
Глава МЗС Нідерландів при цьому закликав Росію продовжувати співпрацю зі слідством з метою встановити та притягнути винних в авіакатастрофі до суду.
Відзначимо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака Boeing рейсу МН17 в 2014 році, дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ракетної установки "Бук", доставленої на Донбас з території Росії, а після вивезеної назад в РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, Арік Толер, член незалежної розслідувальної організації Bellingcat, вважає, що світ дає Росії і президенту РФ Володимиру Путіну шанс співпрацювати з міжнародним слідством у авіакатастрофі Boeing 777 на Донбасі в 2014 році, тому поки міжнародна група розслідувачів публікує неповні дані про провину Росії в загибелі авіалайнера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?