Ставимо питання руба: Кучма зробив гучну заяву щодо Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Ставимо питання руба: Кучма зробив гучну заяву щодо Донбасу

Ставимо питання руба: Кучма зробив гучну заяву щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що 5 жовтня в Мінську питання порушення бойовиками домовленостей про розведення сил і засобів на Донбасі буде поставлено руба.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Ми по подіям, які відбуваються в останні дні, бачимо, що та сторона не дотримується домовленостей. Напевно, з єдиною метою: зірвати взагалі весь цей переговорний процес. І я не думаю, що за цим стоять маленькі командири - це серйозне політичне рішення, яке тягне за собою дуже серйозні наслідки в цілому", - сказав Кучма під час робочої поїздки до Житомирської області.
За його словами, в таких випадках українській стороні "нічого не залишається, окрім як в середу в Мінську поставити питання руба: хлопці, або давайте ми скажемо, що ми нездатні вирішувати такі проблеми, або що? Подивимося".
"Але грати, вибачте, в піддавки вже не можна", - підкреслив другий президент України.
Кучма також зазначив, що ця ситуація повинна бути донесена до відома "всьому світу, в першу чергу, керівникам Німеччини і Франції, які головні, можна сказати, в "нормандському форматі"... щоб вони перестали таку миротворчу позицію займати, яку, як ми бачимо, вони займають останнім часом".
Він додав, що коментувати порушення бойовиками домовленостей "сумно, тому що була якась надія і були запевнення з боку ОРДО/ОРЛО, що вони будуть дотримуватися домовленостей".
"Над цим документом працювали дуже серйозні люди, представники Генерального штабу України в тому числі. І вважали, що це буде якийсь крок вперед, тому що ми покажемо, що можна дотримуватися режиму тиші, що можна дійсно відвести і техніку всю, і відвести живу силу", - зазначив Кучма.
На питання про можливі праймеріз на "виборах" в так званій ДНР, Кучма заявив:
"Якщо вони це зроблять, вони дійсно покажуть, що з ними домовлятися не можна. Це такий висновок, який ми повинні зробити з таких заяв".
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що обстріли бойовиків тривають навіть на ділянках, визначених для розведення сторін на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?