На Донбасі ми піднімали прапор під обстрілами, і робили це з однією метою - боєць АТО
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі ми піднімали прапор під обстрілами, і робили це з однією метою - боєць АТО

На Донбасі ми піднімали прапор під обстрілами, і робили це з однією метою - боєць АТО
Джерело:  online.ua

Учасник боїв за Донецький аеропорт Олексій Бережко розповів, як вішав над окопами прапор України для підняття бойового духу бійців АТО.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Учасник АТО зазначив, що в ході бою не виникає думок про те, що можна зараз загинути: "Це потім усвідомлюєш: "Якого біса так робив? Це ж було небезпечно!..".
Як приклад такого випадку він навів вивішування прапора на позиціях, по яких регулярно ведуться обстріли. "Вся територія була розведена на пости. Ми в своєму квадраті з певною періодичністю окопалися. І коли сепари знову переключилися на ДАП, ми, щоб хлопців підтримати, над своїм окопом повісили прапор. Знайшли машини зв'язку, зняли антену між перестрілками, підняли її і причепили туди прапор. У нас був найвищий десятиметровий флагшток. Повісили, і я Сашкові (другові своєму, який в ДАП був) дзвоню і кажу: "Саньок, ми над своєю позицією підняли прапор". Він відповідає: бачу, пацанам сказав - зараз ми їм дамо! Теж прапор піднімемо - нехай знають...", - розповів Бережко.
Учасник АТО пояснив, що вивішування прапора України над окопами під обстрілами не є невиправданим ризиком, оскільки, хоч одна-дві людини і ризикують своїми життями, це підіймає бойовий дух сотням і тисячам людей. "Плюс - це ж не те, що по тобі в упор стріляють, а ти прапор піднімаєш. Все одно ж вибирається хвилина десь між перестрілками. Вони відстрілялися, значить, їм треба хвилин 15 поповнити БК. За цей час ми встигали не тільки прапор повісити, але і купу інших справ переробити, на які в звичайних умовах пішло б години три...", - сказав він.
Також він спробував передати відчуття, які охоплюють, коли вішаєш державний прапор між обстрілами: "Всередині все піднімається, шлунок стискається - але все одно ти це робиш. І прислухаєшся, звідки може бути постріл або ще що".
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Ми вирішили, що в Україні почалася Третя світова війна - боєць АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?