Історія з похороном радянської мумії в Україні перетворюється на скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Історія з похороном радянської мумії в Україні перетворюється на скандал

Історія з похороном радянської мумії в Україні перетворюється на скандал

Глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розкритикував рішення Подільської міськради поховати забальзамовані останки радянського військового і політичного діяча Григорія Котовського
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook В'ятровича.
Нагадаємо, 29 вересня міськрада Подольська прийняла рішення, згідно з яким місцеве КП "Ритуальна служба" перенесе труну з останками Котовського з мавзолею в парку Шевченка на кладовище №1 по Виноградній вулиці, де поховані з військовими почестями. У зв'язку з цим В'ятрович звернувся до міністра оборони Степана Полторака з проханням не допустити наруги над українськими військовими.
"Шановний пане Степан Полторак! Не допустіть наруги над українською армією, якою може стати участь військових у похованні Григорія Котовського - бандита і активного учасника боротьби проти української держави", - написав глава Інституту національної пам'яті.
"Нехай злочинця ховають за близьким йому "злодійським законом", а не з військовими почестями української держави", - додав він.
Відзначимо, що користувачі мережі також обурені рішенням Подільської райради і підтримують прохання В'ятровича:

Yuriy Doroshenko: "Злочинця ховати з урочистими почестями? Може ще й священика, щоб службу відправив? Закопати, як собаку!"
Rostyslav Antymys: "Взагалі чокнулись на всю голову. Спалити і розвіяти за вітром".
Iryna Kovalenko: "Ніяких почестей! Його взагалі не можна ховати в Україні, тільки за поребриком".
Володимир Зайцев: "Відправити в Московію - вони правонаступники СРСР".
Як повідомляв ONLINE.UA, в США демонтували пам'ятник Леніну, який був встановлений на даху 13-поверхової будівлі на Нижньому Манхеттені в Нью-Йорку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?