Як українські військові реагували на найстрашніші бої на Донбасі - розповідь учасника АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Як українські військові реагували на найстрашніші бої на Донбасі - розповідь учасника АТО

Як українські військові реагували на найстрашніші бої на Донбасі - розповідь учасника АТО
Джерело:  online.ua

Боєць АТО Олексій Бережко

, який воював на передовій на Донбасі, розповів, що деякі бійці не витримували постійних обстрілів і психологічної напруги, і їх доводилося вивозити із зони бойових дій.


Про це Бережко сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


За його словами, були ті, хто замикалися в собі.


"Деякі в собі замикалися. Мій друг вже під кінець, коли інтенсивність обстрілів збільшилася, просто сказав: "Не можу. В атаку піду без проблем - з саперною лопаткою, з голими руками... Але ось витримувати постійні обстріли я вже не можу", - розповів Бережко.


Але були і ті, хто найстрашніші обстріли пересиджував в бункері, зазначає боєць.


"У нас, благо, був бункер, на випадок атомної війни. "Зеніт" - це ж база ППО. Ось їх і поміщали туди на перший час. Юра Климишин, Док наш - він просто як нянька сидів з цими людьми, відпоював їх, заспокійливе давав", - поділився чоловік.


Якщо людина довго не могла впоратися з собою, її вивозили з передової.


"Якщо людина протягом доби не приходила до тями, її тоді відправляли на "велику землю". Але відправка - теж великий ризик, враховуючи, що все навколо не наше... З 93 бригади приїжджала мотолига (бронетранспортер, багатоцільовий легкий броньований тягач, - ONLINE.UA) під обстрілом, для цього ще артилерія робила артпідготовку, щоб сепари поховалися, затихли. Мотолига прийшла, швидко повантажили - і поїхали", - пояснив Бережко.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Ми вирішили, що в Україні почалася Третя світова війна - боєць АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?