ЄС прийняв радісне для України рішення щодо квот для сільгосппродукції
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС прийняв радісне для України рішення щодо квот для сільгосппродукції

ЄС прийняв радісне для України рішення щодо квот для сільгосппродукції
Джерело:  online.ua

Європейський Союз пішов на перший крок в рамках збільшення квот на безмитний  експорт в ЄС  сільськогосподарської продукції з України, заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем на зустрічі з міністром аграрної політики і продовольства Тарасом Кутовим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики і продовольства.


"Сьогодні ми привезли хороші новини. Ми вирішили збільшити кількість квот для сільськогосподарської продукції. Це дуже вигідна пропозиція, і я вважаю, що це допоможе поліпшити ситуацію на ринку", - заявила єврокомісар.


"Мені приємно, що наша робота під час брюссельської зустрічі в рамках українсько-європейського аграрного діалогу принесла свої результати. ЄС є стратегічним партнером України. Позитивна динаміка щодо збільшення частки ЄС в загальній торгівлі сільськогосподарською продукцією - закономірний результат послідовної роботи наших аграріїв і уряду", - сказав Кутовий.


"Зараз це рішення дає можливість наростити обсяги торгівлі в рамках квот з ЄС додатково майже на 200 мільйонів доларів", - додав міністр.


У міністерстві також наголошують, що, згідно з прийнятим рішенням, українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, оброблені томати на 195 мільйонів 950 тисяч доларів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  станом на початок 2016 року експортерами України була повністю використана квота на безмитний експорт української кукурудзи в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?