Заборона Меджлісу: США зробили різку заяву для Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Заборона Меджлісу: США зробили різку заяву для Росії

Заборона Меджлісу: США зробили різку заяву для Росії
Джерело:  online.ua

Вашингтон не визнає  рішення Верховного суду Росії про остаточну заборону органу самоврядування кримськотатарського народу Меджлісу як екстремістської організації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-служби Державного департаменту США.


За словами прес-секретаря Держдепартаменту США Марка Тонера, "США не визнають законність рішення Верховного суду РФ про заборону органу самоврядування кримських татар, Меджліс».


«Ми відкидаємо характеристику Меджлісу як "екстремістської" організації і засуджуємо призупинення цього демократичного інституту. Це рішення викликає особливе занепокоєння з урахуванням систематичного і несправедливо жорстокого поводження Росії щодо кримських татар", - сказано в заяві.


"Ми не визнаємо спробу анексії Росією Криму, і ми повторюємо наш заклик до Росії повернути контроль над півостровом Україні", - також сказано в заяві Держдепу.


"Наші кримські санкції будуть непорушними, поки Москва не поверне контроль над Кримом Україні", - заявив прес-секретар американського зовнішньополітичного відомства.


Як повідомляв ONLINE.UA,  26 квітня "Верховний суд" окупованого Криму визнав Меджліс екстремістською організацією і заборонив його.


При цьому 29 вересня Верховний суд Росії підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу як екстремістської організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?