Журналісти провели гучне розслідування про "багату рідню" українських прокурорів: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти провели гучне розслідування про "багату рідню" українських прокурорів: з'явилося відео

Журналісти провели гучне розслідування про "багату рідню" українських прокурорів: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Журналісти програми «Схеми» провели розслідування, яке показало, що деякі прокурори Генеральної прокуратури, очолюваної  Юрієм Луценком, не вказують у декларації про доходи майно, записане на родичів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


Так, прокурор Сергій Стороженко, який працює у відділі Генеральної прокуратури, який наглядає за співробітниками Державної фіскальної служби, не вказав у декларації майно, записане на його родичів.


Офіційно Стороженко станом на 2015 рік задекларував 760 тисяч гривень, зароблених разом з дружиною, квартиру на неповних 37 квадратних метрів, квартиру дружини на майже 90 квадратів і інше нерухоме майно. «Машина Toyota RAV4 була лише у дружини Стороженко. Сам же прокурор машини офіційно не мав», - сказано в матеріалі «Радіо Свобода».


При цьому журналісти зафіксували, як кілька разів Стороженко виїжджає на Toyota Camry не з будинку дружини, а з двору огородженого великим парканом котеджу в Бортничах. Цей будинок, як виявилося, оформлений на матір Стороженко.



«За даними реєстру прав на нерухоме майно, Віра Стороженко стала власницею будинку в майже 300 квадратних метрів, а також землі в 2013 році. Про користування цим котеджем і маминої машиною в декларації прокурора від 2015 року жодного слова», - сказано в матеріалі.


Також майном, оформленим на матір, користується Володимир Бедриківський, який очолює в ГПУ Департамент нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності та є давнім другом глави ГПУ Юрія Луценка.


«У користуванні Бедриківського будинок на 583 квадратних метра під Києвом. Маєток записано на 80-річну маму чиновника. Вона стала власницею розкішного будинку в 2009 році - коли Володимир Бедриківський працював в МВС», - зазначає видання.



При цьому 26-річний син Бедриківського є власником квартири в 143 квадратних метра в новобудові в Києві і елітного позашляховика Volkswagen Touareg.


Також прокурор Олександр Амплеєв, який працює в органах прокуратури вже близько 18 років, на автомобілі Toyota Camry вранці їздить на роботу з двору котеджу під Києвом. При цьому в його декларації - ні будинків, ні автомобілів.


Виявилося, що будинком володіє дружина Амплеєва Тетяна.



«Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що відносно прокурора Амплеєва вже почалася службова перевірка», - сказано в тексті матеріалу.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в Національному агентстві з попередження корупції пояснили, чому громадянство деяких з родичів нардепів в електронних деклараціях відображалося неправильно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?