Соцмережі схвилював історичний позов громадянки США проти Саудівської Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

Соцмережі схвилював історичний позов громадянки США проти Саудівської Аравії

Соцмережі схвилював історичний позов громадянки США проти Саудівської Аравії
Джерело:  online.ua

Громадянка США, чоловік якої загинув під час терактів 11 вересня 2001 року  у приміщенні Пентагону, подала позов проти Саудівської Аравії з вимогою матеріальної компенсації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на bloomberg.

За словами позивачки, Стефані Росс ДеСімон, саме Саудівська Аравія фінансувала угруповання "Аль-Каіда" і її лідера Усаму бен Ладена, які організували теракти.

Також цей позов було подано і від імені доньки і загиблого командувача морського флоту Патріка Данна — обидві вимагають від Саудівської Аравії компенсацій.

Як відомо, 15 з 19 терористів, що 11 вересня захопили авіалайнери і спрямували їх на американські будинки, були громадянами Саудівської Аравії.

У той же час офіційна комісія Конгресу США з розслідування теракту не знайшла підтвердження причетності уряду Саудівської Аравії до фіанансування терористів.

Ця новина стала однією з найбільш обговорюваних серед користувачів соцмереж.






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент США Барак Обама заявив про те, що рішення Конгресу США про скасування президентського вето, накладеного на закон, що дозволяє родинам загиблих під час теракту 11 вересня подавати судові позови проти Саудівської Аравії, є помилкою, оскільки США необхідно хвилюватися за життя солдатів по всьому світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?