В Україні офіційно запущене важливе для громадян нововведення
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні офіційно запущене важливе для громадян нововведення

В Україні офіційно запущене важливе для громадян нововведення
Джерело:  online.ua

В Україні з 1 жовтня вступив в силу закон про біометричні паспорти, що підтверджують громадянство.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Закон, прийнятий Верховною Радою 14 липня і підписаний президентом 3 серпня, регулює оформлення паспорту після досягнення українцем 14-річного віку.

Також в документі зазначається, що паспорт оформлюється на 4 роки громадянам, котрі не досягли 18-річчя, а іншим - терміном на 10 років.

Нові паспорти будуть виглядати як пластикові карти розміром 54х85,6 мм, із текстом українською та англійською мовами.

У них не буде вказуватись офіційних свідоцтв про реєстрацію шлюбу та його розірвання. однак кожному із подружжя буде видаватися відповідне свідоцтво. 

Також у паспорт громадянина України після досягнення 18-річчя буде вмонтований безконтактний електронний носій із засобами електронного цифрового підпису.

Для оформлення закордонного паспорту і низки інших документів, у відповідності з законом, будуть використовуватись оцифровані відбитки пальців рук, причому для оформлення українського паспорту відбитки будуть братися лише за згодою людини.

Законом регулюється і порядок оформлення документів для постійного проживання за кордоном і встановлюється вартість послуги з оформлення документів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  українців з новими біометричними паспортами не пустили до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?