Ось такі "антифашисти": стало відомо про жахливе свавілля бойовиків ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Ось такі "антифашисти": стало відомо про жахливе свавілля бойовиків ЛНР

Ось такі "антифашисти": стало відомо про жахливе свавілля бойовиків ЛНР

У мережі з'явився перелік «подвигів» однієї з банд, яка діяла у місті Антрацит, Луганської області, та його околицях, у 2014-2015 роках.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог журналіста Дениса Казанського.

«На днях у відкритий доступ були викладені матеріали кримінальної справи банди Бондаря (Бендекса), яка діяла в 2014-2015 роках. Розслідування її діяльності веде так зване «МВС ЛНР», — зазначив він.

Блогер нагадав, що «після початку подій весни 2014 року Антрацит і найближчі до нього міста перейшли під контроль козачих банформувань».

«Сергій Бондаренко на прізвисько Бондар (інше прізвисько Бендекс) створив у місті підрозділ «Русь», яке по факту стало автономним бандформуванням. Близько року під гаслами боротьби з фашизмом і бандерівцями загін Бондаря займався розбійними нападами, вбивствами і грабунком в Антрациті і передмістях. Сам Бондарь, як і багато інших учасників «руської весни», до війни був судимий за різні кримінальні злочини», — додав Казанський.


В матеріалах розслідування вказано безліч «подвигів справжнього антифашиста — розправи над мирними мешканцями, грабунки, вбивства ромів, захоплення приватних котеджів, викрадення людей, тортури».


Сергій Бондар

Так, Бондаря звинувачують приблизно в десятку вбивств, викраденні людей, розбійних нападах, тортурах, грабунках, погрозах фізичною розправою, та в багатьох інших злочинах.

«Загін «Русь» Бондаря діяв у Антрациті і прилеглих до нього містах до грудня 2015 року. Навесні 2015 року Бондарь разом з іншими козачими атаманами намагався чинити спротив угрупованню Плотницького, однак останній за допомогою російських військових та спецслужб вдалося зачистити усі конкуруючі угруповання», — нагадав Казанський.

У той же час сам Бондаренко кілька місяців переховувався в Антрациті і Ровеньках, однак був захоплений людьми Плотницького 12 грудня, під час затримання йому прострелили ногу.

«Звісно, приблизно тим же, що й загін «Русь», займались також формування Захарченка і Плотницкого. В них послужні списки набагато довші. От лише судити їх нікому. Адже на Донбасі тепер вони є владою», — додав журналіст.


На його думку, "нормальним людям досить і того, що вже опубліковано, аби все зрозуміти: за проектом ЛДНР нічого не стоїть, окрім банального, рафінованого криміналу".


"Усі ідеї, що озвучувались з перших днів безладів 2014 року були потрібні лиш для прикриття грабунків та вбивств. Для ширми. Не знаю, коли тепер Донбас взагалі оговтається від подій минулих двох років. Та чи оговтається він взагалі коли-небудь…", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  учасник жорстоких боїв за Донецький аеропорт відверто розповів про свої враження від перших днів війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?