Кабмін вирішив поекспериментувати з цінами на продукти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін вирішив поекспериментувати з цінами на продукти

Кабмін вирішив поекспериментувати з цінами на продукти

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про тимчасову відміну державного регулювання цін на продукти харчування з 1 жовтня.


Рішення про це прийняли на засіданні 22 вересня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову Кабміну.


Постанова буде діяти протягом трьох місяців, до 1 січня 2017 року, в результаті чого експерти проаналізують динаміку цін і приймуть рішення про скасування, обмеження або оновлення даного регулювання.


"На період пілотного проекту українські фермери, виробники продуктів харчування, а також торговельні мережі звільняються від обов'язкової декларації цін і примусового встановлення націнки. Це дозволить виробникам і рітейлерам заощадити сотні мільйонів гривень щомісяця на адмініструванні декларативної собівартості продуктів і націнки. Саме таку ціну вони платять сьогодні за те, щоб виконувати застарілі пострадянські вимоги", - йдеться в тексті постанови.


Як повідомляв ONLINE.UA, глава Національного банку України  Валерія Гонтарєва заявила, що до кінця 2016 року чекає споживчу інфляцію в Україні на рівні 12%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?