У Міноборони відхрестилися від фінансування книги Савченко: опублікований документ
Категорія
Культура
Дата публікації

У Міноборони відхрестилися від фінансування книги Савченко: опублікований документ

У Міноборони відхрестилися від фінансування книги Савченко: опублікований документ
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України не фінансувало книгу народного депутата Надії Савченко "Сильне ім'я Надія", яку випустило видавництво "Юстініан".
Про це Міноборони повідомило у відповідь на офіційний запит ONLINE.UA.
"У Департаменті фінансів оброблений Ваш запит про надання інформації про джерела фінансування книги "Сильне ім'я Надія", озвучених директором видавництва "Юстініан" Омельченко Іриною Костянтинівною. В рамках повноважень повідомляється, що вказаному видавництву централізована оплата книги не здійснювалася", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, ONLINE.UA в ході розслідування з'ясував, що видавництво "Юстініан", за приблизними оцінками, вклало в 100-тисячний тираж книги Надії Савченко "Сильне ім'я Надія" близько 2 мільйонів гривень.




Сума в 2 млн гривень вийшла, виходячи з розрахунків, що один екземпляр книги Надії Савченко обійшовся видавництву в 10 гривень. Таку найбільш ймовірну ціну назвав у розмові з ONLINE.UA один з українських видавців. Тоді 100 тисяч примірників - це 1 млн гривень. Також було видано ще 10 тисяч примірників книги в твердій палітурці, що коштувало ще приблизно мільйон гривень.


У відповідь на опубліковані результати розслідування

гендиректор видавництва "Юстініан" Ірина Омельченко заявила, що великий тираж книги Савченко "спонсорувала армія".


Однак, як бачимо, в Міноборони, що займається армією в Україні, спростовують її слова.


Раніше

ONLINE.UA опублікував також рецензію на книгу Савченко, в якій був знайдений ряд скандальних деталей.


Юлія Юліна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?