Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію: стали відомі деталі

Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію: стали відомі деталі
Джерело:  InformNapalm

Бойовики так званої ДНР готують провокативні обстріли підконтрольного їм Донецька з тією метою, щоби потім звинуватити в них українську армію.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  InformNapalm.


"В ході оперативної роботи джерело, близьке до оточення групи терористичних сил в Донецьку, передало волонтерам зміст розмови командира 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК ВС РФ підполковника ВС РФ Романа Титова (за документами прикриття - Демонова), позивний" Алтаєць", із координатором 1 АК ВС РФ генерал-майором російської армії Олексієм Завізьоном (по документації прикриття - Пілевін), позивний "Гладіатор". По контексту розмови стали відомі "вступні" від Завизьона для Титова про необхідність найближчим часом організувати обстріли з важкого озброєння житлових кварталів Донецька та околиць із метою звинуватити українську сторону в зриві перемир'я і загостренні ситуації", - зазначають волонтери-розслідувачі.


Вони також нагадали, що бойовики банди "Сомалі" прибули для посилення на Авдіївському напрямку, будують 5 бліндажів та обладнують 3 нові вогневі позиції.


"Можливо, ці ж позиції будуть використовувати для організації провокацій із північного боку по обстрілу Донецька і околиць", - підкреслюють волонтери.


Також розслідувачі відзначають, що обидва російські офіцери мають схильність до терору і насильства.


"Цікаво, що в зведеннях Головного управління розвідки України раніше фігурували дані, що підполковник ЗС РФ Роман Титов раніше був засуджений за перевищення службових повноважень із застосуванням насильства і зброї (в 2011 році, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, наніс удар ножем підлеглому рядовому строкової служби) . Генерал армії РФ Завизьон також має схильність до терору і насильства. За даними розвідки, саме він дав команду на обстріл з РСЗВ житлових кварталів Маріуполя і Краматорська ", - йдеться в повідомленні.


За даними волонтерів, в Донецьку приховано багато важкого озброєння, яке не відвели від лінії розмежування на встановлену відстань.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  в районі населеного пункту Золоте Луганської області відповідно до рамкової угоди про розведення сторін українські військові успішно провели відведення сил і озброєнь на рубежі, позначені представниками ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?