Затримання контрабанди на Донбасі: з'явилися скандальні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання контрабанди на Донбасі: з'явилися скандальні деталі

Затримання контрабанди на Донбасі: з'явилися скандальні деталі
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України спростовує інформацію про  перестрілку під час затримання контрабандистів в Гранітному Волноваського району Донецької області, про що раніше повідомив у своєму Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на"112 Україна".


Як заявила речник СБУ Олена Гітлянська, інформація Туки «трохи спотворена».


"Інформація трохи спотворена, дійсно, вчора були затримані, спільно зі співробітниками СБУ та з військовими 30-ї бригади, два автобуса з товарами широкого вжитку, які намагалися незаконно перетнути лінію дотику. СБУ брала участь в цій операції, і у нас є відео, яке ми скоро розмістимо. Ніякої перестрілки не було ", - заявила Гітлянська.


За її словами, їй невідомо, що саме було в автобусах, але зазвичай на непідконтрольну територію везуть речі та медикаменти.


Гітлянська також повідомила, що після опублікування відео з місця події всі питання про "кришування" контрабанди співробітниками СБУ будуть зняті.


"Я бачила його повідомлення, я просто думаю, що, можливо, йому хтось неправильно розповів, що дійсно відбувалося. Я думаю, коли ми розмістимо відео, будуть зняті всі питання", - додала Гітлянська.


У той же час Георгій Тука пізніше визнав, що повідомив неправдиву інформацію з приводу контрабанди в Гранітному і попросив вибачення у співробітників і керівництва СБУ


"Мені дуже шкода, що я мимоволі образив тих хлопців, які реально борються з "контрабасом"! Я прошу вибачення у співробітників і керівництва Служби! Збило мене з пантелику те, що цю інформацію я отримав по "закритому" каналу ... Зараз намагаюся з'ясувати, хто саме і з якою метою намагався обмазати де ... мом учасників цих подій», - написав Тука в Facebook.


При цьому він не став повністю спростовувати своє більш раніше повідомлення про перестрілку, і знову написав про те, що один військовослужбовець отримав поранення.


«В результаті зіткнення поранення отримав боєць ЗСУ з позивним "Мопед", - написав Тука.


Нагадаємо, раніше Тука повідомив, що в Гранітному Волноваського району Донецької області українські військові затримали вантаж з контрабандою, в результаті перестрілки зі злочинцями один з військовослужбовців отримав поранення.


"Наші хлопці з 30-ки в Гранітному накрили контрабас (контрабанду - Ред.), була перестрілка, у наших 1-300 (один поранений - Ред.). Кришують СБшники, справу взяли під свій контроль і нікого не допускають, хочуть всіляко зам'яти", - написав Тука.


Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо, що  Оксана Ліщишин, замішана в скандалі навколо контрабандного перевезення сигарет під виглядом дипломатичної пошти, була звільнена з посади першого секретаря посольства України в Словаччині і з дипломатичної служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?