Через ураган евакуюють жителів Гаїті і знамениту базу Гуантанамо: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Через ураган евакуюють жителів Гаїті і знамениту базу Гуантанамо: з'явилося відео

Через ураган евакуюють жителів Гаїті і знамениту базу Гуантанамо: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Ураган "Метью" над Карибським морем посилився і досяг найвищої 5-ї категорії небезпеки, ураган наближається до Куби і Гаїті, де може привести до самих руйнівних наслідків.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Російську службу Бі-Бі-Сі».


Останній раз ураган такої потужності, названий "Феліксом", був зафіксований над Карибським морем в 2007 році. Буревій пронісся над Гондурасом і Нікарагуа, перетворивши на руїни все на своєму шляху, тоді загинули понад 100 осіб.


Очікується, що 2 жовтня "Метью" досягне Ямайки, а 3 жовтня - Куби і Гаїті, де тисячі людей все ще живуть в наметах після руйнівного землетрусу 2010 року.


Влада Гаїті готуються до удару стихії, заготовлюючи продовольство і предмети першої необхідності, які можуть скоро знадобитися. А місцеві жителі сподіваються на те, що ураган пронесеться мимо.


Прем'єр-міністр Ямайки Ендрю Холнесс особисто закликав співгромадян підготуватися до стихійного лиха.


Обов'язкова евакуація всього допоміжного персоналу оголошена також на американській військово-морській базі Гуантанамо на Кубі, де ураган чекають у вівторок.


Відзначимо, на базі Гуантанамо розташований однойменний табір для осіб, обвинувачених владою США в різних злочинах, зокрема, в тероризмі або веденні війни на боці супротивника.



Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі  оприлюднили фотографії та відео наслідків сильної грози, яка пройшла в Одесі 7 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?