У Росії шиють «шпигунство» українському журналісту: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії шиють «шпигунство» українському журналісту: з'явилися подробиці

У Росії шиють «шпигунство» українському журналісту: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

У Росії в Москві заарештували журналіста українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра інформаційної політики Юрія Стеця.


«Керівництво Міністерства інформаційної політики України відстежує ситуацію навколо затримання в Москві спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенко», - написав Стець.


«На даний момент юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин і причин затримання», - продовжив міністр.


У той же час, згідно з повідомленням на сайті організації "Відкрита Росія", суспільно-політичного російського руху, створеного з ініціативи Михайла Ходорковського, Лефортовський суд Москви заарештував Сущенко за звинуваченням в "шпигунстві" по ст. 276 КК РФ.


"Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенко. Він розповів, що він журналіст, якого звинувачують в шпигунстві. Подробиць свого затримання і звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг нам повідомити", - заявила член Суспільно-спостережної комісії Москви Зоя Свєтова.


Вона також повідомила, що співробітники "Лефортово" заборонили членам ССК питати Сущенко про кримінальну справу.


У «Відкритої Росії» підкреслюють, що Сущенко повідомив правозахисникам, ніби при затриманні на нього чинився психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.


«Слідство Федеральної служби безпеки надало Сущенко державного адвоката. Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії", - сказано в повідомленні "Відкритої Росії".


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Москві під час святкування Дня міста, яке проводилося 10 і 11 вересня, всім бажаючим запропонували оригінальну розвагу: люди в формі НКВД сталінських часів проводили "арешти" і кидали "затриманих" в спеціальний автобус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?