Спецслужби Путіна пояснили мотив затримання українця
Категорія
Події
Дата публікації

Спецслужби Путіна пояснили мотив затримання українця

Спецслужби Путіна пояснили мотив затримання українця
Джерело:  fsb.ru

Федеральна служба безпеки Росії назвала шпигунство мотивом затримання українського журналіста Романа Сущенка і звинуватила його в зборі секретних відомостей про діяльність збройних сил і національної гвардії РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ФСБ.
Крім того, в російській спецслужбі назвали українського журналіста кадровим співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.
"Федеральною службою безпеки РФ в Москві під час проведення шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України полковника Сущенка Романа Володимировича", - йдеться в повідомленні.
Також у відомстві заявили, що українець "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".
Як стало відомо, проти Сущенка порушено кримінальну справу за статтею «шпигунство». Пізніше суд в Москві видав постанову про арешт журналіста терміном на два місяці.
Як повідомляв ONLINE.UA, про арешт Романа Сущенка, який працював кореспондентом агентства "Укрінформ", стало відомо в неділю, 2 жовтня, при цьому саме затримання відбулося ще 30 вересня - два дні до журналіста не допускали ні адвокатів, ні консула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?