Бойовики ДНР-ЛНР влаштували новий демарш на переговорах
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики ДНР-ЛНР влаштували новий демарш на переговорах

Бойовики ДНР-ЛНР влаштували новий демарш на переговорах
Джерело:  interfax.com.ua

Представники бойовиків ДНР і ЛНР зірвали заплановану на понеділок Skype-конференцію Тристоронньої контактної групи з питання дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна", який цитує джерело, близьке до групи.
"Це свідчить про небажання виконувати взяті на себе зобов'язання при явному потуранні Кремля", - підкреслив співрозмовник агентства.
Нагадаємо, що 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали "рамкову угоду" про розведення військ на Донбасі на трьох ділянках - поблизу н.п. Золоте, Петровське та Станиця Луганська. Документ підписали повноважні представники України Леонід Кучма, ОБСЄ Мартін Сайдік, РФ Борис Гризлов. При цьому угода була парафована представниками ДНР і ЛНР Денисом Пушиліним і Владиславом Дейнего.
Згідно з пунктом 5 "Рамкового рішення" про розведення сил і засобів, передбачається можливість проведення зустрічі в режимі відеоконференції "з метою негайного припинення порушення цього Рамкового рішення".
У той же час запланована на п'ятницю, 30 вересня, відеоконференція Тристоронньої контактної групи з бойовиками не відбулася через відмову представника ДНР від участі в ній.
Прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що українська сторона продовжує наполягати на проведенні такої зустрічі в режимі відеоконференції.
"Якщо ця відеоконференція не відбудеться, то 5 жовтня 2016 року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона поставить питання порушення режиму тиші з боку ОРДЛО як ключове", - зазначила Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, в районі населеного пункту Золоте Луганської області відповідно до Рамкової угоди про розведення сторін успішно провели відведення сил і озброєнь на рубежі, позначені представниками ОБСЄ. Однак в районі Станиці Луганської бойовики не хочуть залишати свої укріплення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?