Парубій виступив із резонансною пропозицією щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій виступив із резонансною пропозицією щодо Росії

Парубій виступив із резонансною пропозицією щодо Росії

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, коментуючи затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, заявив, що депутати повинні розглянути питання впровадження візового режиму і розширення санкцій проти Росії.
Про це Парубій заявив, відкриваючи погоджувальну раду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"У п'ятницю в Росії був затриманий український журналіст Роман Сущенко. Російські імперіалісти намагаються звинуватити його в шпигунстві. Якщо раніше в Росії путінський режим знищував свободу слова і переслідував власних журналістів, то тепер там небезпечно працювати і іноземним журналістам", - сказав Парубій.
Спікер закликав "всі країни вільного світу, всі міжнародні організації дати жорстку оцінку переслідуванню журналіста - громадянина України".
"Також хочу, щоб ми обговорили наступне питання: на початку 2016 року я вніс до Верховної Ради проект постанови про звернення до Кабінету міністрів про припинення дії угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації. Можливо, є сенс сьогодні нам порушити питання і повернутися до впровадження візового режиму з Російською Федерацією", - заявив політик.
"А також, я думаю, що, можливо, є сенс, щоб ми обговорили питання розширення санкцій відносно Росії. Це компетенція Верховної Ради - і я думаю, що був би сенс, щоб ми могли проголосувати це питання", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, за даними Центру Разумкова, за розрив дипломатичних відносин з Росією виступають лише 24,8% українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?