В Україні досі комуністична система влади: соціолог видав несподівані факти
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні досі комуністична система влади: соціолог видав несподівані факти

В Україні досі комуністична система влади: соціолог видав несподівані факти
Джерело:  online.ua

Заступник директора Інституту соціології НАН України, соціолог Євген Головаха вважає, що в Україні досі залишилася комуністична система управління.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Радянська промисловість спочатку була зосереджена на військовій сфері. Все, що йшло на потреби людей, розвивалося за залишковим принципом. У політичній площині були тільки атрибути - Конституція СРСР, вільні вибори, але насправді був диктат однієї партії. У духовній сфері були тільки комуністичні цінності уявного робітничого класу. Хто дотримується інших цінностей - вороги. Ось така була модернізація", - розповів Головаха.
Соціолог наголосив, що саме тому Україна зараз в гіршому становищі, ніж суспільства, що були колись чисто традиційними. Як один із можливих прикладів такого суспільства він навів Південну Корею. "Нам важко піти по шляху вестернізації. У нас є чинники, які цьому протистоять. Це і наша промисловість, яка на 70% будувалася для обслуговування ВПК СРСР, і наша політична система, яка постійно відтворює радянську", - пояснив він.
"Під новими назвами у нас залишається комуністична система ієрархії: президент - генеральний секретар, губернатори - секретарі обкомів. Альтернатива цьому - охлократія. У нас або залишковий комуністичний спосіб управління, або Майдан", - резюмував Євген Головаха.



Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є одна річ, від якої залежить майбутнє України - соціолог Євген Головаха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?