Путін призупинив найважливішу ядерну угоду з США
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін призупинив найважливішу ядерну угоду з США

Путін призупинив найважливішу ядерну угоду з США
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін

видав указ про припинення угоди Росії і США про утилізацію надлишкового збройового плутонію.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний портал Кремля.


Своє рішення Путін обґрунтував «виникненням загрози стратегічної стабільності в результаті недружніх дій» США щодо Росії.


Також в документі йдеться про «нездатність» американців виконати взяті на себе зобов'язання.


Як відомо, раніше Путін звинуватив США в невиконанні зобов'язань зі знищення збройового плутонію і заявив про односторонні зміни Вашингтоном технології утилізації плутонію, «розбавляючи його і утилізуючи десь в певних ємностях».


За його словами, ця технологія дозволяє отримати плутоній, переробити його і знову зробити придатним для використання в збройовій сфері.


Договір про знищення 68 тонн збройового плутонію, надлишкового для потреб оборони (по 34 тонни з кожного боку), був підписаний Росією і США в серпні 2000 року.


Він передбачав переробку плутонію в змішане ядерне паливо для подальшого використання в реакторах.


Угода мала запрацювати в 2009 році, проте розбіжності щодо обсягів і фінансування загальмували процес, і в 2010 році був підписаний новий документ, за яким утилізація повинна початися в 2018-му.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

відомий російський блогер і фінансист висловив упевненість в швидкому кінці Путіна, який зараз відчайдушно бореться за своє життя

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?