Стирчать вуха Суркова: в Україні зробили гучну заяву щодо "праймеріз" бойовиків на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Стирчать вуха Суркова: в Україні зробили гучну заяву щодо "праймеріз" бойовиків на Донбасі

Стирчать вуха Суркова: в Україні зробили гучну заяву щодо "праймеріз" бойовиків на Донбасі

Проведення бойовиками Донбасу так званих «праймеріз»

є черговою провокацією Кремля, спрямованою на зрив Мінських домовленостей.


Таку думку висловила віце-спікер Верховної Ради, представник України в Мінській контактній групі Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.


«Сценарій "праймеріз" (а слово ж яке, не новоруське, як же це його запустили в ужиток в "новоросійських республіках") розроблявся в Кремлі, радниками Путіна, як і псевдовибори листопада 2014 року, що зірвали Мінські угоди і призвели до тисяч нових жертв. Вушка такого собі злого демона С-ва (очевидно, мається на увазі помічник президента РФ Владислав Сурков, якого називають "сірим кардиналом" Путіна, що займається питаннями Криму і Донбасу - Ред.) стирчать з цього "праймеріз", аж гай шумить», - переконана вона.


Політик запевнила, що «українська сторона розцінює всі ці "праймеріз» як чергову спробу зухвалого зриву мінського процесу, як спробу поділу можливих учасників можливих виборів (до яких ще ой як далеко)».


Геращенко додала також, що на окупованих територіях «створені псевдовиборчі органи, без спостерігачів і ЗМІ, без українських політиків і партій, без переселенців відбувається фарс».


«ЦВК РФ говорить, що «дистанційно» спостерігає за "праймеріз" в "республіках", тобто за фарсом, який відбувається в окремих районах Донецької і Луганської областей. Звичайно, куратори повинні ретельно стежити за своїми підлеглими ставлениками і піддослідними "республіками", - написала вона.


За словами політика, говорити в Мінську про модальність виборів на окупованих територіях стає неможливо, «коли у бойовиків своя "модальність" і реальність, написана в Кремлі».


«Очевидно, що на ці спроби, по суті, зірвати роботу політичної групи в Мінську, повинна бути і реакція наших партнерів по «нормандському формату», і всього світу. Москва відверто і цинічно зриває мінський процес. І на цьому тлі будь-які розмови про спробу пом'якшити санкції виглядають просто цинічно», - резюмувала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше бойовики ДНР і ЛНР відзвітували про явку на своїх «праймеріз»

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?