Соціолог назвав головну причину тотальної корупції в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Соціолог назвав головну причину тотальної корупції в Україні

Соціолог назвав головну причину тотальної корупції в Україні
Джерело:  online.ua

Заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха вважає, що причиною тотальної корупції в Україні є стара система цінностей, яка продовжує переважати в суспільстві.
Про це Головаха сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"У чому наша проблема - у нас немає часу пройти історичний шлях модернізації в європейському темпі. У XXI столітті ми не хочемо жити, як Європа в XIX столітті, ми хочемо жити, як сучасне суспільство. Але для цього треба, щоб і цінності відповідали. Уряд каже, що треба провести економічні реформи. А вони не йдуть, хто б їх не оголошував. Не йдуть саме тому, що цінності не дозволяють їх швидко впроваджувати. І тут МВФ не може сказати нам: міняйте свої цінності, тому що не дамо грошей ! Це тільки ми можемо ставити собі таке завдання", - зазначив соціолог.
За його словами, впроваджувати нові цінності повинні як держава, так і інтелектуальна еліта.
"ЗМІ, інтелектуальна еліта і держава. Держава тут теж важлива. Тому як політичний клас показує приклад того, як жити за новими цінностями. Без нових цінностей не буде кращих умов життя. Чому у нас тотальна корупція? Тому що вона відповідає системі цінностей, яка у нас продовжує бути домінантою", - пояснює експерт.



Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Є одна річ, від якої залежить майбутнє України - соціолог Євген Головаха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?