В Естонії завершилася дивовижна епопея з виборами президента
Категорія
Світ
Дата публікації

В Естонії завершилася дивовижна епопея з виборами президента

В Естонії завершилася дивовижна епопея з виборами президента
Джерело:  Delfi

У понеділок, 3 жовтня, в Естонії завершилася тривала виборча кампанія, в ході якої президентом країни стала жінка - Керсті Кальюлайд.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Делфі».
Кальюлайд представляє Естонію в Європейській рахунковій палаті.
Варто зазначити, що обрання президента завершилося успіхом тільки з шостої спроби: «за» проголосував 81 член естонського парламенту, проти - 17.
46-річна Кальюлайд в минулому банкір і економіст, вона працювала керівником проектів інвестиційної банківської справи в Hansapank в кінці 1990-х років.
Коли навесні 2004 року Естонія стала членом ЄС, Кальюлайд приступила до роботи в рахунковій палаті Союзу і пропрацювала там 12 років.
Повноваження четвертого президента Естонії, Тоомаса Хендріка Ільвеса, закінчуються в жовтні 2016 року, він займав цей пост вдруге і не може бути переобраний на третій термін.
В Естонії діє система непрямих виборів президента: його обирає парламент, а якщо нікому з кандидатів не вдається отримати достатню кількість голосів, то вибори переходять в колегію вибірників.
В кінці серпня і в кінці вересня відбулося п'ять безуспішних спроб обрати президента в парламенті і колегії, після чого вся процедура була запущена заново. У другому раунді фракціям вдалося домовитися про єдиного кандидата, тому у Кальюлайд конкурентів не було.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Естонії вирішили завдати потужного удару по «русскому міру» і закрили дві останніх російськомовних газети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?