Путін назвав умови для відновлення найважливішої угоди з США
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін назвав умови для відновлення найважливішої угоди з США

Путін назвав умови для відновлення найважливішої угоди з США
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

вніс до Державної думи РФ законопроект, з якого випливає, що Росія може відновити дію угоди з США про утилізацію надлишкового збройового плутонію при виконанні Вашингтоном ряду умов.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.


Згідно з текстом законопроекту, Угода РФ і США і супутні йому протоколи можуть знову стати чинними, якщо США усунуть причини, що призвели до «корінної зміни обставин», що існували на день набрання документом чинності.


Зокрема, згідно з текстом законопроекту, США повинні скоротити військову інфраструктуру і чисельність свого контингенту на території країн-членів НАТО, що вступили в альянс після 1 вересня 2000 року; скасувати «закон Магнітського» і всі санкції, введені відносно окремих суб'єктів Росії, фізичних і юридичних осіб; компенсувати збитки, яких зазнала Росією в результаті цих обмежень і введення проти Вашингтона у відповідь заходів; надати чіткий план з незворотної утилізації надлишкового плутонію.


У тексті законопроекту також наголошується, що рішення про відновлення дії угоди приймає президент Росії.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Кремлі заявляли, що, вихід Росії з договору обумовлений ​​небажанням Москви в односторонньому порядку виконувати положення документа

. Згідно з підписаним Путіним указом, таке рішення було викликано «виникненням загрози стратегічної стабільності в результаті недружніх дій» Вашингтона щодо Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?