Бойовики ДНР цинічно зірвали угоду: штаб АТО повідомив деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР цинічно зірвали угоду: штаб АТО повідомив деталі

Бойовики ДНР цинічно зірвали угоду: штаб АТО повідомив деталі
Джерело:  online.ua

Бойовиками так званої ДНР було зірвано розведення сил і засобів поблизу населеного пункту Петрівське Донецької області

на Маріупольському напрямку, бойовики підняли в повітря безпілотники і відкрили вогонь по українських військовослужбовцях.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-центру штабу АТО.


Відзначається, що 3 жовтня на 15:00 підрозділу Збройних Сил України, яке знаходиться поблизу Петровського, була оголошена готовність для відводу на певні рубежі відповідно до рамкової угоди.


На місці відведення були присутні представники Організації з безпеки і співпраці в Європі, представники Спільного центру з координації та контролю, а також командування Маріупольського напрямку.


У штабі АТО підкреслили, що о 15 годині був дан відповідний сигнал до початку відведення військовослужбовців ЗСУ.


«Відразу після цього з боку протилежної сторони були запущені безпілотники противника. ЗСУ і ОБСЄ ніяких безпілотних літальних апаратів в повітря не запускали», - сказано в повідомленні.


«А з 16:02 до 16:08 українські позиції у населеного пункту Петрівське були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Цей обстріл зафіксований представниками ОБСЄ та СЦКК, а відведення було зірвано незаконними військовими формуваннями", - додали в прес-центрі штабу АТО.


Також підкреслюється, що українська сторона, дотримуючись Мінських домовленостей, вогонь не відкривала.


Як повідомляв ONLINE.UA,

глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що розведення сторін на Донбасі, узгоджене на переговорах в Мінську, може привести до втрати Україною контролю над Станицею Луганською

, найважливішим передмістям обласного центру.


Раніше Контактна група в Мінську щодо врегулювання ситуації на на Донбасі підписала документ про розведення конфліктуючих сторін. Угода передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?