МВФ розкрив всі карти: оприлюднено найважливіший документ по Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ розкрив всі карти: оприлюднено найважливіший документ по Україні

МВФ розкрив всі карти: оприлюднено найважливіший документ по Україні
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд (МВФ)  на своєму офіційному сайті опублікував меморандум про співпрацю з Україною.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайті МВФ.


У резюме до меморандуму про співпрацю з Україною МВФ відзначив прогрес Києва в боротьбі з корупцією, в процесі приватизації державних підприємств, а також акцентував на незадовільних темпах впровадження пенсійної реформи.


Меморандум включає в себе лист про підтвердження намірів України дотримуватися програми співпраці з Фондом, підписаний президентом Петром Порошенко, прем'єром Володимиром Гройсманом, головою Національного банку України Валерією Гонтаревої і главою Міністерства фінансів Олександром Данилюком.






Повний текст меморандуму дивіться на  сайті МВФ.


У той же час повідомляється, що МВФ переглянув графік програми розширеного фінансування України. В оновленому графіку програми розширеного фінансування EFF, опублікованому на сайті МВФ, зазначається, що Фонд може виділити Україні 5,4 мільярда доларів в 2017 році.


Відзначається, що МВФ планує виділяти кошти щоквартально.


З урахуванням зустрічних виплат в рахунок обслуговування боргу чисте фінансування МВФ в 2016 році складе 2,3 млрд доларів, в 2017 - 4,5 млрд доларів і в 2018 році - 0,9 млрд доларів.


Також в матеріалах МВФ говориться про те, що до кінця 2016 року Україна може залучити 600 млн євро макрофінансової допомоги і 100 млн доларів від Національного банку Швейцарії.


Крім того, передбачається фінансування України іншими кредиторами на рівні 2,5 млрд доларів в 2017 році. Ці виплати будуть залежати від ходу виконання програми EFF.


Відзначимо, чотирирічна програма EFF була відкрита МВФ в березні 2015 року загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,25 млрд доларів) з першим траншем в $5 млрд.


Як повідомляв ONLINE.UA,  16 вересня стало відомо, що Міжнародний валютний фонд перевів на рахунки Національного банку України, очолюваного Валерією Гонтаревої, $ 1 млрд кредиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?