Терпець дістався кінця: США зробили жорстку заяву на адресу Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Терпець дістався кінця: США зробили жорстку заяву на адресу Росії

Терпець дістався кінця: США зробили жорстку заяву на адресу Росії
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки заявили про припинення двостороннього обміну інформацією з Росією щодо ситуації з дотриманням  перемир'я в Сирії, заявили в Державному департаменті США.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


За словами офіційного представника Держдепартаменту Джона Кірбі, це рішення "далося американській стороні нелегко".


"США припиняють свою участь в двосторонніх каналах зв'язку з Росією, які були створені для підтримки режиму припинення бойових дій (в Сирії - Ред.). Не можна сказати, що це рішення було прийнято легко", - цитує Кірбі російський "Інтерфакс".


У той же час, наголошується в заяві Держдепартаменту, США продовжуватимуть використовувати канал зв'язку з Росією для попередження конфліктних ситуацій при контртерористичних операціях в Сирії.


При цьому представник Білого дому Джош Ернест заявив, що "терпіння Вашингтона підійшло до кінця».


"Я думаю, що терпіння всіх щодо Росії підійшло до кінця. Вони вичерпали ліміт довіри", - заявив Ернест у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення Держдепартаменту про призупинення США контактів з Росією щодо Сирії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Державному департаменті США заявили про те, що США розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії через її дій в Сирії.


Раніше  США прямо звинуватили Росію в нанесенні удару по гуманітарній колоні і вбивстві співробітників Червоного хреста під Алеппо.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?